Sagolik frågeteknik

Sagolik frågeteknik

Britt-Marie Ahrnell Utgiven maj 2013

Om magiska frågor och motiverande språkmönster. Den klassiska folksagan har en rytm och struktur som beskriver utveckling i tydliga steg. Vi känner igen den från sagor vi hört när vi var små och från moderna historier, filmer och dramer. Den erbjuder en intuitiv och stärkande kraft i samtal som handlar om utveckling.

Strukturen har satt spår i de flesta samtals- och frågetekniker. De må sedan kallas utvecklingssamtal, motiverande samtal, coaching, konsultativt förhållningsssätt eller behovsanalys. Kanske har du gått kurs i någon av teknikerna ovan? Läst flera böcker? Men glömmer ändå vilka frågor du ska ställa och i vilken ordning?

När du läst denna bok minns du dem för alltid. Du får en enkel och magisk struktur och exempel på bra grundfrågor. Liksom i sagan stärker och driver de utvecklingen framåt av egen kraft. Som guldkant får du träna gehör för några viktiga språkmönster. Med dem hör du bättre vad andra vill höra och vad som motiverar dem.

Boken lämpar sig för alla som har samtalet som verktyg inom arbetsliv, affärsliv, skola och omsorg. Den har fokus på frågor som utvecklar men kan också läsas som en strategisk modell för utveckling av människor och organisationer.